Nakvišų aliejus

Sudėtis: INCI Oenothera Biennis, , Ekologiškas sertifikuotas Ecocert, , Kilmės šalis - Prancūzija,

Nakvišų aliejus

  • Soil Association Certified

Nakvišų aliejuje esantis vitaminas E neutralizuoja toksinius fiziologinių procesų metu organizme susidarančius laisvuosius radikalus. Puiki priemonė nuo raukšlių susidarymo.

10ml
1.80
išparduota
100ml
11.90
9.90

Galima naudoti į vidų ir išoriškai (įvairiuose aliejų mišiniuose).
Nakvišų aliejus vertinamas kaip polinesočiųjų (linolo, y linoleno, a linoleno rūgščių) rūgščių šaltinis. Nepakeičiamos riebalų rūgštys (polinesočiosios omega-3 ir omega-6 riebalų rūgštys) yra būtinos daugeliui medžiagų apykaitos procesų, yra energijos šaltinis, visų ląstelių membranų sudėtinė dalis, jos slopina uždegimą, įtakoja krešėjimą ir kraujospūdį, stiprina imunitetą.
Kosmetinis poveikis
Moksliniais tyrimais įrodyta, kad natūralūs gamtiniai antioksidantai saugo odą nuo ultravioletinių spindulių, paruošdami ją iš vidaus, stimuliuodami odos apsauginius mechanizmus. Nakvišų aliejuje esantis vitaminas E neutralizuoja toksinius fiziologinių procesų metu organizme susidarančius laisvuosius radikalus. Puiki priemonė nuo raukšlių susidarymo. Gydo egzemą, dermatitus, odos suerzinimus. Tinka probleminių odos vietų priežiūrai. Nakvišų aliejus veikdamas raminamai ir slopina uždegimą, padeda įveikti odos paraudimus ir niežėjimą egzemos, žvynelinės atvejais. Aliejumi tepant nudegimo sukeltus randus ar saulės nudegintą odą, ji daug greičiau atsinaujina. Riebalų rūgštys (linolo, γ linoleno rūgštis), esančios nakvišų aliejuje, labai reikalingos odos barjerinei funkcijai palaikyti – esant laisvųjų radikalų atakoms, perdozavus ultravioletinių spindulių, pvz., per ilgai pabuvus saulėje. Be to, riebalų rūgštys slopina fermento 5-α reduktazės veiklą, kuris yra pagrindinis riebios odos kaltininkas. Todėl jos naudingos esant acne vulgaris (paprastieji spuogai) bei alerginėms odos reakcijoms.
Aliejumi gydomos sunkiai gyjančios žaizdos, jis stiprina plaukus, nagus, gražina odą.

Pastebėta, kad nakvišų aliejus ypač reikalingas moterims, nes sumažina priešmenstruacinio sindromo (PMS) simptomus (dažną nuotaikų kaitą, galvos skausmą, padidėjusi apetitą, skysčių kaupimąsi organizme) bei skausmą menstruacijų metu. Šis preparatas turi medžiagų, padedančių išlaikyti sveikus plaukus, odą ir nagus, todėl tinkamas vartoti jaunatviniams spuogams, odos įtrūkimams gydyti.
Nakvišų aliejus reguliuoja hormonų veiklą ir kraujospūdį, mažina cholesterolio kiekį kraujyje, taigi ir širdies infarkto bei aterosklerozės riziką. Jis stiprina organizmo atsparumą infekcinėms ligoms, gerina kepenų ląstelių regeneraciją, neutralizuoja toksinį alkoholio poveikį, mažina vėžinių susirgimų, aterosklerozės, širdies, odos ir endokrininių ligų riziką.
Omega-3 polinesočiosios riebalų rūgštys mažina homocisteino kiekį ir kraujo klampumą, kitaip sakant, skystina kraują. Nakvišų aliejuje esanti γ linoleno rūgštis padeda organizme palaikyti nesočiųjų riebalų rūgščių pusiausvyrą.
Nakvišų aliejuje, be omega-3 riebiųjų rūgščių, yra ir triptofano – serotonino pirmtako, kuris yra pagrindinis „nuotaikos hormonas", reguliuojantis mūsų įvairias emocijas, išraiškas, depresiją.
Astma, bronchitas. Nakvišų aliejus palengvina kvėpavimą astmos atvejais, skatina hepatocitų atsinaujinimą, ramina kvėpavimo takus, slopina uždegimą, palengvina atsikosėjimą. Nakvišų aliejus naudingas astmos, plaučių uždegimo, lėtinio bronchito profilaktikai.
Reumatoidinis artritas Nakvišų aliejuje esančios omega-3 riebalų rūgštys gerina kalcio absorbciją, greitina sąnarių traumų gijimą, padeda sušvelninti ūminius ir lėtinius sąnarių skausmus, malšinti uždegimą bei tinimą. Nakvišų aliejų patartina vartoti patyrus sąnarių traumas (raiščių, sausgyslių patempimai), taip pat sergant reumatoidiniu artritu, osteoporoze.
Nervų sistema. Yra duomenų, leidžiančių teigti, kad omega-3 preparatų vartojimas gali sumažinti depresinės būklės atsiradimo tikimybę, turi įtakos atminčiai gerinti.

Turite klausimų?
Rašykite Skambinkite +370 614 24688
Ekologiškos naujienos
sužinokite pirmieji